De unde să începi atunci când îţi doreşti ceva

 

 

 

Este firesc să ne dorim mai mult. Este firesc să vrem să fim mai buni decât ieri. Este firesc să ţintim către ceva pentru a ne motiva şi a evolua. Este în natura umană să atingem o bornă pentru a ne stabili alta.

Eu sunt convinsă că scopul nostru este acela de a evolua. Progresul şi sentimentul că suntem mai mult decât ce am fost acum o zi, o săptămână, un an ne face să vibrăm.

Unde este însă linia de demarcare între evoluţie/progres/viaţă împlinită şi false satisfacţii/goană după realizări/frustrare? Uneori această linie este atât de ştearsă încât este uşor să cazi în capcana îndoielilor.

Cele mai multe mesaje pe care le primesc se referă la dorinţe neîmplinite. Suntem bombardaţi de informaţii menite să ne convingă de faptul că ceea ce avem şi ceea ce suntem nu este suficient. Da, uneori nu este suficient şi atunci e cazul să vedem ce putem face noi pentru a schimba lucrurile, începând cu asumarea responsabilităţii. Alteori însă e mult mai important să vedem unde ne situăm cu adevărat în momentul de faţă. Iar ăsta e locul cel mai bun de unde putem pleca.

Din păcate cei mai mulţi oameni văd lucrurile mai rău decât sunt în realitate. Ok. Sunt atâtea lucruri care te nemulţumesc. Dacă alegi să te concentrezi pe ele porneşti de undeva de pe minus şi mai ai destul până să ajungi la linia de start. Nici n-ai început cursa şi ai şanse mari să o pierzi.

Nu e uşor să vezi că eşti o persoană unică, specială şi deja pregătită pentru tot ce-ţi poate rezerva viaţa atunci când societatea, mass-media, şcoala sau chiar familia te fac să crezi contrariul. Sunt acei pompieri care încearcă să stingă focul din tine.

Eu ţi-am pregătit o serie de 17 întrebări la care să răspunzi şi să reflectezi. Găseşte puţin timp cu tine pentru a vedea că eşti exact acolo unde trebuie să fii în momentul de faţă. Conştientizează pe ce te poţi baza: pe tine şi doar pe tine! Doar aşa te poţi poziţiona la linia de plecare cu atuurile proprii în mână. Tot ce-ţi este necesar pentru a reuşi este deja în tine. De aici încolo se află o lume a posibilităţilor:

1. Ce te face să zâmbeşti în perioada asta?

2. Care a fost cel mai bun lucru care ţi s-a întâmplat azi?

3. Pentru ce-ţi mulţumesc oamenii?

4. Care este cel mai frumos copliment pe care ţi l-a făcut cineva?

5. Ce este unic la tine?

6. Cu ce realizări te mândreşti?

7. Ce îţi place să faci atunci când n-ai planuri?

8. Dacă ţi-ai descrie viaţa printr-o culoare care ar fi aceea şi de ce?

9. Ce este de neînlocuit în viaţa ta?

10. Care este motivul cel mai mare pentru care îţi iubeşti viaţa?

11. Care este evenimentul care ţi-a dat cea mai multă putere până acum?

13. Ce sfat i-ai da unui prieten care simte ce simţi şi tu acum?

14. Care este citatul sau motto-ul care îţi dă putere şi speranţă?

15. Care este acel ceva pe care nimeni nu ţi-l poate lua vreodată?

16. Care este visul tău de ceva timp şi pentru care n-ai acţionat?

17. Ce mai aştepţi?

Începe de la ce ai şi cine eşti deja pentru a ajunge la ce vrei. Nu invers. Practică recunoştinţa şi abia apoi începe să ceri.

Creează-ţi obiceiul de a observa când şi cum apar lucrurile bune în viaţa ta, indiferent de domeniu. Ele sunt acolo, doar că noi ne-am hrănit zi de zi incapacitatea de a le vedea.

Sunt doar 17 întrebări la care să răspunzi astăzi. Ai nevoie de o hârtie şi un pix sau un editor de text, plus 10 minute din viaţa ta.

Cu drag,

Simona Culea

P.S. Lucrez la un material gratuit nou. Pentru asta am conceput un chestionar scurt prin care vreau să înţeleg mai bine ce te ţine pe loc şi cum te pot ajuta să rupi aceste bariere. Dacă nu l-ai completat deja (durează 2-3 minute), o poţi face aici: Chestionar. Îţi mulţumesc din suflet!

Sursa foto: Dorinţe

Poţi să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu noile informatii de pe blog!  Vei primi totodată materialul gratuit "4 metode pentru a crea viața pe care o dorești"

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos, apoi să confirmi cererea de abonare cu un click pe link-ul din emailul primit.

Articole asemanatoare:

Lasa un comentariu prin facebook:

comentarii prin facebook!

Powered by Facebook Comments

5 thoughts on “De unde să începi atunci când îţi doreşti ceva

  1. Felicitari Simona pentru articol. Am citit intrebarile, dar cred ca nu ajunge sa raspundem in gand a ele si cred ca daca raspundem in scris, iese ceva foarte interesant , am sa incerc sa raspund in scris la aceste intrebari si apoi iti scriu care este parerea mea.

  2. Minunat articol ai scris si de aceasta data draga mea Simona!Si te felicit ca scrii asa frumos!Spuneai la intrebarea 14 din chestionar;"care este citatul sau mottoul care-ti da putere si speranta"?Nu e tocmai citat, dar este un principiu al meu de viata ca, Sa-ti traiesti viata si sa te bucuri de ea pentru ca e ireversibila, sa crezi cu toata fiinta ta ca poti razbi prin viata, doar sa-ti doresti, si sa te bucuri de fiecare zi, sa o traiesti din plin pentru ca nu exista ieri sau maine ci doar azi!Si ca, trebuie sa avem tare mare grija de sufletele noastre pentru ca imbolnavindu-le corpul se frange imediat!Doctor pentru suflet nu esti decat tu!

  3. Minunat principiu de viaţă. Dacă îmi permiţi, draga mea Cati, o să-l preiau şi o să adorm cu el în gând. Mi l-am notat deja ca nu cumva să-l uit. Mulţumesc şi eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *