Împlinirea bate la uşă dimineaţa devreme

Weekendul acesta am fost la un curs de antreprenoriat. Aleg să-mi petrec astfel zilele libere (sâmbăta şi duminica), dintr-un simplu motiv. Îmi place să cunosc oameni noi, să ies din cercul vicios şi să încerc cu orice preţ să înving rutina zilnică despre care vorbeam în articolul anterior.

Acolo am cunoscut oameni de toate vârstele, de la antreprenori la manageri cu funcţii cheie în diferite domenii. Ceea ce m-a marcat însă a fost conceptia lor diferita vizavi de atitudinea asupra vietii.

Mă aşteptam să găsesc oameni împliniţi profesional, care să adore ceea ce fac în viaţa de zi cu zi, să aibă o atitudine pozitivă şi o mentalitate focusată pe rezultate. Prea puţini s-au dovedit a fi astfel.

Deschisesem o discuţie sensibilă, despre importanţa pasiunii şi plăcerii în activitatea zilnică. Eram convinsă că ei aşa au ajuns acolo, facând ceea ce le place, indiferent că le-a fost greu sau uşor, indiferent de părerea oamenilor din jur, indiferent de vremea de afară.

Însă iată că mai aveam nevoie de o lecţie. Am rămas surprinsă când o doamnă antreprenor cu experienţă serioasă de viaţă în spate a susţinut sus şi tare că în aceste vremuri nu numai că trebuie să faci lucruri care nu-ţi plac şi trebuie să te adaptezi, dar şi că e normal să te recompensezi material după tot efortul de „adaptare”.

Şi atunci am decis să nu intru în polemici cu doamna respectivă, care evident emana frustrare prin toţi porii la discuţia pe marginea acestui subiect.

Am ales în schimb să caut o reţetă a oamenilor cu adevărat de succes şi împliniţi, pe care să o poţi aplica pentru a ieşi din ceaţă şi pentru a nu ajunge niciodată cu o concepţie ca a doamnei din poveste.

Evident că trebuie să-ţi placă ceea ce faci şi să te identifici cu viaţa ta. Dacă tot ceea ce cauţi este să te adaptezi acolo unde crezi că se află trendul nu faci decât să te sabotezi.

Poate n-ai avut şansa să descoperi până acum ce adori să faci (acel lucru pe care l-ai face şi fără bani), însă poţi începe de acum să creezi terenul. Şi creezi acest teren cu fiecare zi pe care o trăieşti.

Robin Sharma, autor a 11 cărţi recunoscute internaţional în domeniul leadershipului şi a bestseller-ului „Călugarul care şi-a vandut Ferrari-ul” spune că pentru a avea o mentalitate pozitivă şi pentru a ajunge la adevăratul tău potenţial trebuie să începi cu doar 3 paşi:

 1.      Te trezeşti cu cel puţin o oră mai devreme faţă de ora la care te trezeşti acum

Ştiu, o să-mi spui că nu poţi, că orice numai să nu te trezeşti mai devreme, şi-aşa te trezeşti mult prea devreme.

Dacă vrei să afli cine eşti, încotro te indrepţi, dacă e drumul tău sau nu, trebuie să pui ceasul să sune la o oră pe care acum nu o poţi concepe;

 2. După ce te-ai trezit faci cel puţin 15 min. de activitate fizică

Fie sari coarda, fie te urci pe bicicleta pe care ai cumpărat-o şi pe care o ţii după şifonier, fie ieşi să alergi. În tot timpul asta bei apa, te hidratezi şi asculţi la căşti tot ce crezi tu că te binedispune.

În niciun caz nu asculţi ştirile şi nu-ţi citeşti e-mailurile la prima oră a dimineţii!

3.      Scrii într-un jurnal

 Asta te ajută să-ţi stabileşti priorităţile, să ştii ce vrei să faci în ziua respectivă şi în plus să manifeşti recunoştinţă pentru toate lucrurile din viaţa ta. Recunostinţa nu e ceva genetic. Nu te trezeşti şi spui „cât de norocos mă simt azi!”, ci se educă.

Când toţi ceilalţi sunt îngrijoraţi de criza economică sau de situatia politică TU mulţumeşti pentru ce ai şi pentru cine eşti şi te intrebi doar atât: „Cum pot să-mi fac viaţa mai bună?”

 Eu asta fac în fiecare zi.

 Tu nu trebuie să faci toţi pasii acum. Începe stabilindu-ţi să te trezeşti mai devreme, doar atât. Energia de dimineaţă este motorul schimbării în viaţa ta. Dimineaţa, când toţi ceilalţi dorm, tu poţi reflecta în linişte la viitorul tău. Şi deja eşti cu un pas înaintea lor.

 Restul zilei aparţine celorlalţi, dimineaţa poate fi a ta, dacă tu alegi acest lucru. Ce crezi, merită sacrificiul?

 Lasă-mi un comment mai jos şi spune-mi dacă ai încercat vreodată să te trezeşti mai devreme decât de obicei (din proprie iniţiativă) şi cum ţi s-a părut ziua respectivă.

Cu prietenie,

Simona

Poţi să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu noile informatii de pe blog!  Vei primi totodată materialul gratuit "4 metode pentru a crea viața pe care o dorești"

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos, apoi să confirmi cererea de abonare cu un click pe link-ul din emailul primit.

Articole asemanatoare:

  • Nu sunt articole asemanatoare!

Lasa un comentariu prin facebook:

comentarii prin facebook!

Powered by Facebook Comments