Carti recomandate

O viață împlinită înseamnă mai mult decât a supraviețui cu ceea ce știm deja sau cu ceea ce învățăm din experiența proprie. O viață împlinită înseamnă echilibru între toate laturile existenței noastre:

 

– latura fizică (sănătate, corp, hrană, odihnă, mișcare)

– latura mentală (învățare, productivitate, gândire, disciplină, potențial, creativitate, succes)

 latura emoțională (relații, motivație, emoții, acceptare și iubire de sine, autocunoaștere)

– latura spirituală (armonie cu noi înșine, evoluție, viață cu sens, contribuție, conștientizarea unicității și unității noastre ca ființe).

 

Cărțile aprind lumini acolo unde există întrebări fără răspuns. Răspunsurile sunt deja în noi, însă cărțile au harul de a ne trage de mânecă și a ne spune: “Uite! De asta ai nevoie acum pentru ca tu să mai faci un pas în direcția potrivită”. Așa devenim mai inteligenți fizic, mental, emoțional și spiritual. Așa devenim echilibrați și fericiți.

 

Am făcut o listă a cărților care pe mine m-au îndreptat într-o direcție pe care o simt cu toată ființa mea ca fiind cea potrivită și o sinteză a cărților recomandate de cititorii acestui blog. Întrucât suntem prea ocupați să citim cărți bune, mai jos o să găsești cele mai bune cărți pentru dezvoltarea ta (click pe poză pentru descrierea cărții sau pentru a intra în posesia ei):

 

1. Cărți pentru dezvoltarea inteligenței fizice:

 

deepak chopra intinereste si traieste mai multrobert morseandrew weilfii-in-forma_1_tony schwartz

 

2. Cărți pentru dezvoltarea inteligenței mentale:

 

stephen coveycel mai bogat om din babilonfactorul einsteint harv ekernapoleon hillputerea magica a ganduluileo babautaprinc 80-20

 

3. Cărți pentru dezvoltarea inteligenței emoționale:

 

louise hay umbrapartea intunecataputere nemarginitadarurile imperfectiuniicele-patru-legaminteosho emotiicele-cinci-limbaje-ale-iubiriiincredere in sinedaca-m-as-asculta-m-as-intelege

 

4. Cărți pentru dezvoltarea inteligenței spirituale:

 

omul-in-cautarea-sensului-vietiicalatoriaun-pamant-nouputerea-prezentuluiputerea-intentieisupercreierulconversatii-cu-dumnezeudrumul-catre-tine-insutiiubeste-ceea-ce-esterobin sharma

Categoriile de mai sus sunt pentru ca tu să te orientezi mai ușor în lumea abundentă a cărților. Cu toate acestea, cărțile pe care ți le-am recomandat dezvoltă mai multe inteligențe în același timp. Nici n-am putea să citim o carte doar cu mintea. Sufletul și inima noastră au și ele în permanență ceva de spus, cu efect direct asupra stării noastre fizice și psihice.

 

Dacă vrei să recomanzi la rândul tău o carte sau mai multe cu impact asupra vieții tale, nu ezita să lași un comentariu mai jos.

 

Cu drag,

Simona Culea

Poţi să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu noile informatii de pe blog!  Vei primi totodată materialul gratuit "4 metode pentru a crea viața pe care o dorești"

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos, apoi să confirmi cererea de abonare cu un click pe link-ul din emailul primit.